boeken over borderline

De vijf beste boeken over borderline persoonlijkheidsstoornis

Heb je net te horen gekregen dat je zelf borderline hebt, of wil je een naaste met borderline beter begrepen? Een goed boek over borderline helpt je daarbij!

Hieronder vind je vijf boeken die je herkenning bieden of die je helpen meer kennis op te doen over de borderline persoonlijkheidsstoornis.

1. Boom Hulpboek – Borderline (Jaap Spaans & Erwin van Meekeren)

Dit boek is super fijn om te lezen als je nog niet zoveel weet over de borderline persoonlijkheidsstoornis. Het legt je uit wat borderline inhoudt, maar biedt ook meteen praktische oefeningen en werkbladen die je leren hoe je met de stoornis omgaat.

2. Gevalletje borderline (Kathelijn Hulshof)

Over borderline bestaan (helaas) veel vooroordelen. Kathelijn Hulshof heeft zelf borderline en schopt in haar boek alle vooroordelen over borderline onderuit. Ze vertelt uit eigen ervaring hoe borderline voor haar voelt en hoe ze ermee heeft leren omgaan.

Lees ook: Hoe ga je om met borderline?

3. De psychiater en het meisje (Erik Rozing)

Weer eens wat anders; De psychiater en het meisje is een roman over een jonge psychiater die een vrouw met borderline onder behandeling krijgt. Een heftig verhaal, maar de dynamiek tussen de psychiater en zijn patiënte is erg spannend en interessant om te lezen. De problematiek van de vrouw met borderline zal voor sommige mensen met borderline ook herkenbaar zijn, maar voor mensen met ‘stille borderline’ (waarbij de borderlinetrekken minder zichtbaar zijn voor de buitenwereld) mogelijk wat minder.

Lees ook: Wat is stille borderline?

4. Een leeg kasteel (Laura Dijksman Hurt)

Laura Dijksman Hurt had zelf borderline en volgde hier succesvol therapie voor. In Een leeg kasteel deelt ze haar visie op borderline en vertelt ze over de therapie die zij heeft gevolgd. Ze wil met haar boek mensen met borderline en hun naasten beter laten begrijpen wat borderline inhoudt.

5. dsmmini borderline (Rivka Ruiter e.a.)

In dit ebook (te downloaden als pdf) vertellen mensen met borderline hoe de stoornis voor hen voelt. Ook beantwoorden zij veelgestelde vragen over borderline vanuit hun eigen ervaring. Daarnaast leer je meer over de verschillende uitingsvormen van borderline.

€5,99

‘Dit is alles wat je wilt weten over borderline. Alle informatie op internet is vanaf nu overbodig.’ – Denise